2018-10-02

TANFOLYAMOK

Az ADR Megállapodás, minden megjelölésre kötelezett veszélyes anyagot szállító gépjármű vezetőjének előírja a képzést és a vizsgát valamennyi ADR tagállam részére. A képzés felkészítést nyújt a gépjárművezetők szabályos munkavégzésre, növeli a közlekedés és a környezet biztonságát, valamint segít abban, hogy kevesebb okot szolgáltassanak a hatóságoknak a büntetésekre.

A gépjárművezetők (3,5 tonna feletti járművek vezetése esetén) Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány (GKI kártya) szükséges, a Tehergépjármű-vezetők részére. GKI kártya belföldi és nemzetközi árufuvarozása érvényes, ötévente továbbképzés keretében felújítandó.

A vizsgaigazolás megszerzéséhez a jármű vezetőjének szaktanfolyamon kell részt vennie. Személytaxi-szolgáltatást nyújtó személygépkocsit vezetni, csak a személygépkocsi engedélyébe bejegyzett működési területre érvényes személytaxi-vezetői igazolvánnyal, személygépkocsis személyszállítói szolgáltatást nyújtó személygépkocsit vezetni csak személygépkocsis személyszállító-vezetői igazolvánnyal lehet.

Emelő- és rakodógépet az kezelhet, aki az adott gépcsoportra hatályos gépkezelői képesítéssel rendelkezik.

A gépkezelői képesítés megszerzését az építőgép-kezelői munkakörök képesítéshez kötéséről és az építőgép-kezelők képzéséről szóló együttes miniszteri rendelet alapján kiadott, a gépcsoport valamely géptípusának kezelésére jogosító építőgép-kezelői jogosítvány, meghatározott gépkezelői jogosítvány igazolja.

Szerviz Oktatási Központ